Sveriges viktigaste chefspodd
Avsnitt 17: A och O i upphandling

Avsnitt 17: A och O i upphandling

November 1, 2019
I det här avsnittet av Sveriges viktigaste chefspodd träffar vi Örebro kommuns upphandlingschef Helena Sköld Lövgren. Inom Örebro kommun handlas varor och tjänster för ca 3,5 miljarder årligen.  Vi pratar om vikten av upphandling, varför det är så viktigt att vi i kommunen gör rätt när det kommer till inköp men även lite kort om hur en upphandlingsprocess går till.
 
Den uppmärksamme har kanske noterat att det inte kommit ut något nytt avsnitt av Sveriges viktigaste chefspodd på en ett tag. Fr.o.m. hösten 2019 släpper vi ett nytt avsnitt varannan månad istället för varje.
Avsnitt 16: Hur kul ska jobbet vara?

Avsnitt 16: Hur kul ska jobbet vara?

August 28, 2019
Sommaren är kort och det mesta regnar bort… nu är dom flesta va oss tillbaka på jobbet. Fantastiskt tycker en del, mindre kul tycker andra. Oavsett inställning tänker vi att man som chef har ett ansvar för att få sina medarbetare att känna sig välkomna tillbaka från semestern och peppade på att kavla upp ärmarna.
 
En som är erkänt bra på att hitta på roliga grejer med sina medarbetare är Malin Scholtzé som är enhetschef på Örebro kommuns kommunikationsavdelning. I det här avsnittet får vi höra hur hon ser på att skapa bra stämning, att få medarbetare motiverade och om hon har några knep på hur man behåller sommarkänslan nu när vi gå mot mörkare och kallare tider.
Avsnitt 15: Kommunikation, nyckeln till det mesta?

Avsnitt 15: Kommunikation, nyckeln till det mesta?

May 29, 2019
Kommunikation! I Sveriges viktigaste chefspodd den här gången ska det handla om nyckeln till det mesta i livet, inte minst i arbetslivet. Och högst ansvarig för Örebro kommuns kommunikationsarbete heter Margareta Wall, Kommunikationsdirektör! Vad hon säger om vikten av kommunikation, vilket stöd som finns för våra ledare och vad som är på gång det hör ni i vårt senaste avsnitt.
Avsnitt 14: Podden om podden

Avsnitt 14: Podden om podden

April 30, 2019
För några år sedan började det surras på HR-avdelningen i Örebro kommun, vore det inte spännande att prova att nå ut till våra chefer genom en podcast? Nu, lite mer än ett år efter starten av Sveriges viktigaste chefspodd bjuder vi in en av cheferna som var med och drog igång vår poddresa.
Avsnitt 13: Stolt Örebroambassadör?

Avsnitt 13: Stolt Örebroambassadör?

March 29, 2019
Konkurrenskraft, fler innevånare, besökare, investeringar och etableringar. Viktiga och centrala begrepp för alla kommuner, inte minst Örebro som är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Men hur jobbar vi egentligen med det här? Om vikten av ambassadörskap och hur vi säljer Örebro, det vet näringslivsdirektör Göran Dahlen och varumärkesansvarig Louise Anestad en hel del om. Det är dags för Sveriges viktigaste chefspodd!
Avsnitt 12: Örebros viktigaste ledare?

Avsnitt 12: Örebros viktigaste ledare?

February 26, 2019

Hon roddar en av Sveriges snabbast växande kommuner och vill att Örebro ska vara en kommun att lita på. Han utsågs redan på lågstadiet till statsministerkandidat men politiken var från början ingen självklarhet. I Sveriges viktigaste chefspodd möter ni den här gången Örebro kommuns högst uppsatta ledare, kommundirektör Anne Andersson och Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson. 

Avsnitt 11: Kris? Hur förberedd är du?

Avsnitt 11: Kris? Hur förberedd är du?

February 1, 2019

Vid krissituationer som påverkar arbetsgruppen och/eller enskilda medarbetare kan du som chef i Örebro kommun kalla in krisstöd.

Kris och panik, vattenbrist, stora elavbrott, IT-haverier och terrorattacker. Tiderna vi lever kan bjuda på en hel del säkerhetsutmaningar och grunden för samhällets krisberedskap är just kommunerna. Ju bättre vi är på att hantera en kris desto bättre blir hela samhället. 

Avsnitt 10: Chef eller Facebookvän? Eller både och?

Avsnitt 10: Chef eller Facebookvän? Eller både och?

December 27, 2018

Instagram, Facebook, Twitter och LinkedIn!
I takt med de sociala mediernas oerhörda genomslag så har både möjligheter och dilemman dykt upp för chefer medarbetare. Men helt klart är att det handlar om att kommunicera och att det är en viktig plattform för att leda och förändra. I Sveriges viktigaste chefspodd möter ni Örebro kommuns egen expert och chefen som inte räds livet på nätet.

Avsnitt 9: Gammal är äldst. Eller?

Avsnitt 9: Gammal är äldst. Eller?

November 28, 2018

Vad är egentligen bäst, äldre eller yngre chefer? Finns det typiska styrkor och svagheter som är kopplat till just åldern? Och framför allt, vad kan äldre och yngre chefer lära av varandra? I avsnitt nio av Sveriges viktigaste chefspodd träffar ni Örebros kommuns äldsta och yngsta chef, Lena Jansson 66 år gammal och Simon Lundqvist 29 år. Hör dom berätta om utmaningar och framgångsrecept. Och vikten av att vara både tydlig och olydig!

Avsnitt 8: Hur säkrar vi kompetensen?

Avsnitt 8: Hur säkrar vi kompetensen?

October 26, 2018

Att möta framtiden med rätt kompetens är den största och viktigaste utmaningen i arbetslivet och en strategisk fråga för alla organisationer oavsett bransch, storlek eller verksamhet. Hör Örebro kommuns HR-strateg och processledare Karolina Holmlund berätta om nya arbetssätt. Och vad är egentligen viktigaste, rätt utbildning eller rätt inställning?